Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Made in Slovenia

MADE IN SLOVENIA_01_foto Stane SrsenŽanr: kratki igrani film
Dolžina: 19,25 min
Leto: 2007
Scenarij: Miran Zupanič
Režija: Miran Zupanič
Igrajo: Iva Krajnc, Julijana Zupanič, Vladimir Vlaškalič, Barbara Vidovič,…
Povezave: www.film-sklad.si.

 

 

 

Vsebina

Slovenska zgodba o uspešnem prehodu iz socializma ima tudi temno stran – mnoge tovarne so propadle, delavci so ostali brez dela, zaposleni pa so pogosto deležni neusmiljenega izkoriščanja. Ko sem izvedel, kaj vse morajo žrtvovati ženske, da bi obdržale delo v neki tekstilni tovarni na Štajerskem, sem sklenil posneti ta film, ki prikazuje utrinek iz življenja sedemletne deklice Jane. Medtem ko sta njena mama in oče na delu, je Jana sama, saj zaradi vodenih koz ne more v šolo. V otroški razposajenosti se odpravi na potep, vedno večjim nevarnostim naproti.

Galerija

Avtorji

Scenarij: Miran Zupanič
Režija: Miran Zupanič
Direktor fotografije: Simon Tanšek
Montažer: Jaka Kovačič
Glasba: Aldo Kumar
Snemalec zvoka: Jože Trtnik
Oblikovalec zvoka: Boštjan Kačičnik
Scenograf: Miha Ferkov
Kostumografinja: Alenka Bartl
Oblikovalka maske: Mirjam Kavčič
Producent: Franci Zajc

Cast

Sonja Iva Krajnc
Jana Julijana Zupanič
Rudi Vladimir Vlaškalič
Učiteljica Barbara Vidovič
Medicinska sestra Mateja Pucko
Kuharica Urška Vučak
Šef Tadej Toš
Bralec Tomož Gubenšek
Šefica Helena Peršuh
Železničar Damjan Trbovc

Miran Zupanič

Rojen leta 1961. Diplomiral iz prava ter filmske in televizijske režije na Univerzi v Ljubljani, kjer je izredni profesor za filmsko režijo. Je režiser dokumentarnih in igranih filmov. Njegova televizijska igrana filma Operacija Cartier in Radio.doc sta se udeležila številnih mednarodnih filmskih festivalov in prejela več nagrad, Operacija Cartier nagrado združenja evropskih televizijskih postaj Circom Regional Grand Prix Fiction 1992 in Circom Regional Award 1992 za najboljšega režiserja, Radio.doc pa zlato nagrado Metoda Badjure leta 1995.

Izbrana filmografija:
1990 – Operacija Cartier, televizijski igrani film
1993 – Oči Bosne, dokumentarni film
1995 – Radio.doc, televizijski igrani film
2001 – Barabe!, igrani film
2003 – Delitve, dokumentarni film
2004 – Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine, dokumentarni film
2006 – Aufbiks, dokumentarni film
2007 – Made in Slovenia, kratki igrani film
2007 – Otroci s Petrička, dokumentarni film
2008 –  Igra s pari, igrani celovečerni tv igrani film

Koproducent

Radiotelevizija Slovenija

Tehnične storitve
Filmski studio Viba film

Sofinancer

Filmski sklad Republike Slovenije

Tehnični podatki
Format: 35mm; 1:1,85; 24 fps, color
Dolby digital 5.1.

Festivali

•    10. Festival slovenskega filma, Portorož, 7-14. otober 2007, Slovenija
Film je bil predvajan v tekmovalnem programu festivala
•    55. Festival dokumentarnega in kratkega filma Beograd, 26-30. marca 2008, Srbija
Film je bil predvajan v tekmovalnem programu festivala
•    Festival kratkega filma Ciper, Nikozija, 25-27. aprila 2008, Ciper
Film je bil predvajan v tekmovalnem programu festivala
•    Tribeca Film Festival, New York, 23. aprila – 3. maja 2008,  USA
Short: Eye Opener
•    Asuni Film Festival, Asuni, 4-8. septembra 2008, Italija
•    17th CineRail Festival, Paris, 25-31. Marca 2009, Francija
Film je bil predvajan v tekmovalnem programu festivala.

Pesem od Ludomorca

Betonski človek

Piran – Pirano

Nebesa pod Triglavom

Vlado

Geopark Karavanke

Komedija solz

Otroci s Petrička

Sladke sanje

Glasnik slovenske Brežine

Ljubljana je ljubljena

Šanghaj

Poker

Do vrha in nazaj

Pisma iz Lindenhofa

Barabe

Živeti kamen

Made in Slovenia

Fountain

Nekoč so bili ljudje