Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Pisma iz Lindenhofa

Scenarij: Miran Zupanič
Režija: Miran Zupanič

Sinopsis

Vrtinec prve svetovne vojne uvedejo dokumentarne fotografije avstro-ogrskih vojakov. Od nabornikov do mrličev jim sledimo po njihovi poti klavne živine. V vojnem vrtincu sta tudi ANA in njen mož FRANC BERGER, topniški poročnik, zaradi bojnih ran dodeljen na Brieftaubenstation Lindenhof, postajo poštnih golobov. K postaji sodi tudi pokopališče, kjer mrtve pokopavajo v tisočih.

Piše se leto 1917. Postaja Lindenhof je od bojne črte na soški fronti oddaljena par minut leta vojno-poštnih golobov, skrita je v vrtači na kamniti kraški planoti. BERGER, ki poveljstvu pošilja šifrirana poročila z bojišča, je v veliki stiski. Nedavno mu je umrl sedemletni sin OSKAR, žena ANA je v umobolnici. V vseh presojah je normalna, le to verjame, da je OSKAR še živ. Da bi ANI ustregel, ji BERGER redno piše pisma. Svoja in Oskarjeva…

…Je lahko človek zvest sebi samo tako, da izstopi iz reda? Prisilnega, sovražnega in absurdnega? In čaka priložnost, da si ustvari svojega?

Konec filma: Nekateri liki umrejo. Nekateri vdano služijo redu. Nekateri red izkoriščajo za svoje namene. Nekateri iz reda izstopijo in čakajo, da bodo ustvarili svojega. V družini. V revoluciji. Na zemlji.

 

Družinski film / Rodinný film

Zgodba gospoda P.F.

Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine

NAVIGARE NECESSE EST

Oči Bosne

Fountain

Piran – Pirano

Radio.doc

Temni angeli usode

Nebesa pod Triglavom

Do vrha in nazaj

Šanghaj

Glasnik slovenske Brežine

Na koncu Tržaške

Strah pred pristajanjem

Nekoč so bili ljudje

Rezina življenja

Sladke sanje

Sirota s čudežnim glasom

Vlado