Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Nadaljevanje snemanja filma Piran-Pirano

prvomajski_trg-foto-andraz-cok(Ljubljana, Piran, 24. marec 2010) V četrtek, 1. aprila 2010, se bo ob 11. uri z množičnim prizorom na Prvomajskem trgu v Piranu nadaljevalo snemanje celovečernega filmskega prvenca režiserja in scenarista Gorana Vojnovića Piran – Pirano. Film nastaja v produkciji Arsmedie. Premierno bo predstavljen 1. oktobra na Tartinijevem trgu v Piranu, distribucija v slovenskih kinematografih pa se bo začela 7. oktobra letos.
Prva klapa filma Piran-Pirano je padla v predvidenem roku lanskega novembra v studiih Vibe filma, za snemanje v Piranu pa je predvidenih 20 snemalnih dni. Film, katerega scenarij je po besedah Gorana Vojnovića nastajal štiri leta (od začetne ideje do zadnje verzije scenarija), govori o prepletu treh življenjskih usod. Italijan Antonio, Bosanec Veljko in Slovenka Anica so v II. Svetovno vojno zašli kot otroci in so bili vsi, vsak po svoje, njene žrtve. Pol stoletja pozneje njihova kratka skupna pot v zadnjih dneh vojne spet oživi. V mednarodni igralski zasedbi igrajo Boris Cavazza, Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović, Nina Ivanišin, Peter Musevski, Francesco Borchi, Marko Sosič in mnogo drugih.
Film Piran-Pirano realizira Arsmedia s finančnimi sredstvi Filmskega sklada RS, tehničnimi uslugami Vibe Filma, v koprodukciji z Jadran filmom Zagreb in RTV Slovenijo ter v sodelovanju z Občino Piran. Direktor fotografije je Radovan Čok, scenografijo podpisuje Urša Loboda, kostumografijo Zvonka Makuc, masko Mijam Kavčič, glasba bo delo Tamare Obrovac.

SARAJEVO SAFARI

Julka

Vesolje med nami

Nekoč so bili ljudje

Poj mi pesem

JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA

Sukanje niti modernih umetnikov

Fountain

NAVIGARE NECESSE EST

Komedija solz

Do vrha in nazaj

Živeti kamen

Made in Slovenia

Rezina življenja

Družinski film / Rodinný film

Moj sin, seksualni manijak

Sirota s čudežnim glasom

Geopark Karavanke

Se©kret

Na koncu Tržaške