Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Čefurji raus! Nagrajen v Parizu in Prištini

Cefurji Plakat

 

Film Čefurji raus! nagrajen v Parizu in Prištini

Od  27. do 30. aprila je v Parizu potekal  četrti festival  filmov iz jugovzhodne  Evrope (SEE Paris 2014). Na festivalu so pokazali filme različnih dolžin in žanrov, ki  prihajajo  iz  tega dela Evrope. Slovenijo  je zastopal  celovečerni  igrani film Čefurji raus!, scenarista in režiserja Gorana Vojnovića,  ki je ob zaključku prejel nagrado za najboljši scenarij. Nagrado za najboljši film in režijo je prejel film Ponarejevalec, srbskega režiserja Gorana Markovića.

Nagrado za življenjsko delo na področju  igre pa so v Parizu podelili bosanskemu igralcu Emirju Hadžihafisbegoviću, ki je v Vojnovićevem  filmu odigral vlogo Radovana, očeta glavnega junaka Marka. Za to vlogo je eden najbolj znanih sodobnih bosanskih igralcev že prejel nagrado za najboljšega igralca na mednarodnem filmskem festivalu , ki je novembra 2013 potekal v nemškem Cottbusu.

Od 25. aprila do 2. maja pa je v Prištini potekal 6. Mednarodni filmski festival, kjer so film Čefurji raus! prokazali v tekmovalni sekciji filmov z Balkana. Vojnovićev film je prejel  nagrado media, ki jo je podelila mednarodna žirija novinarjev iz različnih medijskih hiš. Za najboljši film sekcije so izbrali srbski film Neubogljivi, režiserke Mine Djukić.

2. maja pa so film Čefurji raus! predvajali tudi  na nacionalnem filmskem festivalu češkega filma v Plzenu, kjer je bila Slovenija letošnja filmska gostja, ki se je predstavila s programom kratkih in celovečernih filmov.

Več na:

http://www.seeaparis.com/news.html

http://www.prifest.org/?id=3&n=162&l=en

http://www.film-center.si/index.php?module=news&op=show&newsID=1028

 

 

SARAJEVO SAFARI

Julka

Vesolje med nami

Nekoč so bili ljudje

Poj mi pesem

JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA

Sukanje niti modernih umetnikov

Fountain

NAVIGARE NECESSE EST

Komedija solz

Do vrha in nazaj

Živeti kamen

Made in Slovenia

Rezina življenja

Družinski film / Rodinný film

Moj sin, seksualni manijak

Sirota s čudežnim glasom

Geopark Karavanke

Se©kret

Na koncu Tržaške