Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Petelinji zajtrk v BiH in na TV SLO

petelinji-zajtrk-0(Sarajevo, Ljubljana, 25. maj 2010) Film Petelinji zajtrk, ki je nastal po literarni predlogi pisatelja Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie ter je najbolj gledan slovenski poosamosvojitveni film, je konec minulega tedna s premiero v sarajevskem Cinemacity začel svoj pohod tudi v Bosni in Hercegovini.

Novinarka portala Depo Angelina Albijanić Duraković je zapisala: »Petelinji zajtrk je nezahtevna romantična komedija, ki odlično zadane mentaliteto tamkajšnjih ljudi. Vsebuje, kar je za slovenskega režiserja precej neobičajno, odličen humor, lep seks ter ljubezen in čustva. Nobenega razloga ni, da ne bi bil film lepo sprejet tudi pri nas, še posebej, ker je narejen tako, kot da bi se avtomehanična delavnica, kjer se dogaja večji del filma, lahko nahajala nekje pri nas, recimo v Pazariću, glavne junake filma pa lahko prepoznamo v ljudeh, ki živijo okoli nas.«
Film Petelinji zajtrk, ki si ga je v slovenskih kinematografih ogledalo skoraj 184.000 gledalcev, si je prislužil sedem zlatih rol, ki jih slovenskim filmom podeljujeta Društvo filmskih ustvarjalcev Slovenije in družba Kolosej za vsakih doseženih 25.000 gledalcev. Eden najboljših poznavalcev slovenske in svetovne filmografije Marcel Štefančič jr. je takrat zapisal: »Petelinji zajtrk je za slovenski film naredil več, kot vsi slovenski filmi zadnjih nekaj let«, o režiserju Marku Naberšniku pa, da je s »filmom Petelinji zajtrk vrnil vero v slovenski film«.

Petelinji zajtrk pa je TV Slovenija izbrala za film, ki bo prvič v zgodovini slovenske televizije prilagojen slepim in slabovidnim in bo predvajan 9. junija ob 20.05. Televizijski gledalci bodo film spremljali na televizijskih zaslonih, zvočni zapis filma pa bodo istočasno skupaj z zvočnim opisom oddajali prek srednjevalovnega oddajnika Radia Slovenija na frekvenci 918 kHz.
Sicer Marko Naberšnik medtem ne počiva, saj skupaj s producentsko hišo Arsmedia pripravlja nov celovečerni film Šanghaj, ki nastaja po literarni predlogi Ferija Lainščka Nedotakljivi. Gre za romsko ljubezensko zgodbo.

SARAJEVO SAFARI

Julka

Vesolje med nami

Nekoč so bili ljudje

Poj mi pesem

JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA

Sukanje niti modernih umetnikov

Fountain

NAVIGARE NECESSE EST

Komedija solz

Do vrha in nazaj

Živeti kamen

Made in Slovenia

Rezina življenja

Družinski film / Rodinný film

Moj sin, seksualni manijak

Sirota s čudežnim glasom

Geopark Karavanke

Se©kret

Na koncu Tržaške