Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Mlada noč na festivalu Voices, Vologda

mlada-noc-1Olmo Omerzu je v torek, 10. 7., dobil nagrado za režijo na filmskem festivalu Voices v ruskem mestu VologdaFilm slovenskega režiserja Olma Omerzuja Mlada noč (Příliš mladá noc), ki je bil premierno prikazan na letošnjem berlinskem festivalu Berlinale in imel ameriško premiero na Los Angeles Film Festivalu, je v torek, 10. 7., dobil nagrado za najboljšo režijo na filmskem festivalu Voices v ruskem mestu Vologda. Film si bomo v Sloveniji lahko prvič ogledali novembra na festivalu Liffe, temu pa sledi distribucija v kinematografih.

Mlada noč bil maja že nagrajen na festivalu Neisse v Nemčiji, kjer je film prejel glavno nagrado. Nagrada za najboljšo režijo na festivalu Voices je tako druga nagrada za tega mladega ustvarjalca.Omerzuju je nagrado podelil francoski režiser Stephan Brizze. Poleg Brizzeja so bili člani žirije še ruski režiser Alexander Proshkin (predsednik žirije), francoska igralka in producentka Julie Gayet, nemški režiser Hans Weigartner, poljski direktor fotografije Grzegorz Kedzierski in bolgarski režiser Georgi Stoyanov.Filmski festival Voices je postal svojevrsten prostor, kjer se lahko priznani filmski ustvarjalci srečajo z mladimi režiserji. Vsako leto se festivala udeleži veliko gostov iz tujine. Letos je bila pozornost usmerjena na nemško kinematografijo.V tekmovalnem programu je bilo devet filmov, ki so doživeli na festivalu rusko premiero.

http://www.voices-festival.org/en/

http://www.screendaily.com/news/swedens-avalon-big-winner-at-third-edition-of-russias-voices-film-festival/5044245.article?blocktitle=Latest-news&contentID=1846

Film Mlada noč, ki govori o dveh dvanajstletnih fantih, ki se dan po novem letu po naključju znajdeta na zabavi v svetu odraslih, kjer doživita svoje prvo srečanje z ljubeznijo in seksualnostjo, nadaljuje uspešno pot po svetovnih festivalih. Film bo med drugim julija prikazan na festivalu Guanajuto IFF v Mehiki, avgusta na festivalu v Montrealu, oktobra na festivalu Ghent v Belgiji …Film, ki je bil distribuiran v čeških in slovaških kinematografih, bo prav tako distribuiran v kinematografih po Nemčiji, Avstriji, Švici in Sloveniji.

SARAJEVO SAFARI

Julka

Vesolje med nami

Nekoč so bili ljudje

Poj mi pesem

JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA

Sukanje niti modernih umetnikov

Fountain

NAVIGARE NECESSE EST

Komedija solz

Do vrha in nazaj

Živeti kamen

Made in Slovenia

Rezina življenja

Družinski film / Rodinný film

Moj sin, seksualni manijak

Sirota s čudežnim glasom

Geopark Karavanke

Se©kret

Na koncu Tržaške