Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Čefurji raus! prejel drugo zlato rolo

zlata_rola_1_jakabirsaCelovečerni film Gorana Vojnovića si je ogledalo že več kot 50.000 gledalcev. Zlato rolo, ki jo podeljujeta Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej zabavni centri je režiserju filma in ekipi izročila Urška Humar (vodja službe za odnose z javnostjo, Kolosej zabavni centri).

Film, ki je pot v slovenskih kinematografih začel 3. oktobra, si je do sedaj ogledalo že več kot 50.000 gledalcev, kar je ustvarjalcem prineslo že drugo zlato rolo. Režiser Goran Vojnović se je ob predaji zahvalil ekipi ter gledalcem, ki so s številnim obiskom ustvarjalcem filma dali lep kompliment.

“Slovenska publika je imela letos to srečo, da je dobila tisto, kar si v bistvu filmarji vedno želimo: imela je na izbiro več filmov in je vsak našel nekaj zase. Številke so pokazale, da če imajo gledalci to možnost, gredo z veseljem v kino gledat slovenske filme. In morda lahko upamo, da bo enkrat v prihodnosti še več podobnih situacij,” pravi Goran Vojnović.

Film je na festivalu v nemškem Cottbosu prejel tudi nagrado za najboljšo moško vlogo, slednjo je mednarodna žirija podelila igralcu Emirju Hadžihafizbegoviću. Omenjena nagrada pa je po režiserjevih besedah še en dokaz, da so ravno igralske kreacije tiste, zaradi katerih se splača film res ogledati v kinu.

Test ali si čefur/ka:

– Nisi čefur, če doma nimaš vrečke polne z vrečkami.
– Starši te kličejo “sine”, ne glede na to ali si fant ali dekle .
– Fotr reže 1 cm debele rezine salame.
– Več čefurskih dejstev na https://www.facebook.com/cefurji.raus.film

 

Julka

SARAJEVO SAFARI

Vesolje med nami

Nekoč so bili ljudje

Poj mi pesem

JUGOSLAVIJA, MOJA DEŽELA

Sukanje niti modernih umetnikov

Fountain

NAVIGARE NECESSE EST

Komedija solz

Do vrha in nazaj

Živeti kamen

Made in Slovenia

Rezina življenja

Družinski film / Rodinný film

Moj sin, seksualni manijak

Sirota s čudežnim glasom

Geopark Karavanke

Se©kret

Na koncu Tržaške