Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Petelinji zajtrk

petelinji-zajtrk-0Žanr: romantična komedija
Dolžina: 125 min
Leto: 2007
Scenarij: Marko Naberšnik
Režija: Marko Naberšnik
Igrajo: Vlado Novak, Primož Bezjak, Pia Zemljič, Dario Varga,…
Povezave:  www.film-sklad.si, www.kolosej.si.

 

 

 

 

Vsebina

Djuro je zaposlen kot vajenec pri mojstru Gajašu, starejšemu lastniku avtomehanične delavnice. Tiho življenje mladega vajenca razburka prihod temnolase lepotice Bronje, sicer poročene z Lepcem, lokalno barabo in zvodnikom. Bronja in Djuro se spustita v tvegano ljubezensko razmerje, ki pa okolici ne ostane skrito. Medtem tudi Gajaš goji ljubezenske fantazije. Sanja o Severini, znani pop pevki, ki se na svoji glasbeni turneji ustavi v mestu. Ko se ponudi priložnost, da jo sreča v živo, njegovo srce vztrepeta.
Petelinji zajtrk je ljubezenska zgodba. Kraj dogajanja je majhno mesto, skoraj vas. Junaki filma živijo tiho in neopazno, vendar vsak izmed njih goji skrite strasti, ki so razlog, da se dogodki dramatično zapletejo.

Galerija


Avtorji

Scenarij: Marko Naberšnik
Avtor literarne predloge: Feri Lainšček
Režija: Marko Naberšnik
Direktor fotografije: Valentin Perko
Montažer: Janez Bricelj
Skladatelj: Saša Lošić
Snemalec zvoka: Jože Trtnik
Oblikovalec zvoka: Boštjan Kačičnik
Scenograf: Miha Ferkov
Kostumografinja: Nataša Rogelj
Oblikovalka maske: Mirjam Kavčič
Producent: Franci Zajc

Igrajo

Pišti Gajaš Vlado Novak
David Slavinec – Djuro Primož Bezjak
Bronja Vuksanović Pia Zemljič
Cveto Vuksanović – Lepec Dario Varga
Jure Cikuta Janez Škof
Rajko Roki Malačič Davor Janjić
Ivan Pavlica Miloš Battelino
Viktor Brodnik – Zobar Matija Rozman
Radmilovič Bojan Emeršič
Poštar Primož Pirnat
Napovedovalec Gojmir Lešnjak
Milena Cikuta Mirjam Korbar Žlajpah
Ana Alenka Cilenšek
Sara Ana Režek
Lažna Severina Maja Ajdič
Plesalka v nočnem lokalu Anita
Pavličina žena Bojana Zemljič
Pavličina hči Petra Petan
Paznik v zaporu Matevž Luzar
Kepa Psička Kepa
Avtoprevoznik Feri Lainšček
Radijska napovedovalka (glas) Edita Žugelj
Spremljevalni ansambel Severine
»Novi redatelji«
Klemen Dvornik
Simon Dvornik
Miha Mlaker
Nejc Pohar
in
Severina Vučković

Marko Naberšnik

Rojen leta 1973 v Mariboru. Leta 1996 je obiskal študijski semester na New York Film Academy in tam posnel prvi kratki igrani film. Z njim je opravil sprejemni izpit na AGRFT v Ljubljani, smer filmska in televizijska režija. Leta 2002 je študij zaključil z diplomo in se na AGRFT zaposlil kot asistent. Trenutno zaključuje magisterij na isti ustanovi. Od leta 1999 aktivno deluje na področju televizije, kjer je režiser glasbenih, dokumentarnih, otroških in pogovornih oddaj. Petelinji zajtrk je njegov prvi celovečerni igrani film.

Izbrana filmografija

1996 Začetek – kratki igrani film
1999 Deseti planet – kratki dokumentarni film
2000 Z ljubeznijo – kratki igrani film
2001 Pavle – kratki igrani film
2001 Sorodne duše – kratka televizijska drama
2004 Izkušnja razlike – dokumentarni film
2005 Iskanje izgubljene ljubezni – dokumentarni film

Koproducenta

Radiotelevizija Slovenija
Jadran film Zagreb

Tehnične storitve

Filmski studio Viba film

Sofinancer

Filmski sklad Republike Slovenije

Distribucija

Ljubljanski kinematografi

Tehnični podatki

Format: 35 mm; 1:1,85; 24/fps, color
Dolby digital 5.1

Festivali in nagrade

• Festival slovenskega filma, Portorož, 7. – 14. oktober 2007, Slovenija.

Nagrada za najboljši scenarij
Nagrada za najboljšega režiserja
Nagrada za najboljšega igralca
Nagrada za najboljšo igralko
Nagrada občinstva za najboljši film.
• Nagrada »Viktor« za posebne dosežke, 15. marec 2008, Slovenija
• Retrospektiva slovenskega filma, Bruselj, 1. – 3. marec 2008, Belgija
• Festival »Picture Europe«, Madrid, 11. – 17. april 2008, Španija
• Filmski festival Minhen, Minhen, 20. – 28. junij 2008, Nemčija
• Retrospektiva slovenskega filma, New York, 16. – 22. julij 2008, ZDA
• 4. mednarodni filmski festival »Moveast«, Pécs, 7. – 14. oktober 2008, Madžarska
• 24. filmski festival Varšava, Varšava, 10. – 19. oktober, Poljska
• Filmski festival »Winter Festival of Eastern European films«, Edinburgh, 13. november 2008, Združeno kraljestvo
• Predstavitev filmov iz Evropske Unije, Washington, 6. – 25. november 2008, ZDA
• Filmski festival »South East European Film Festival«, Los Angeles, 30. april – 4. maj 2009, ZDA
Nagrada kritikov za najboljši film
• Nagrada Zlata ptica za film 2008 (Liberalna akademija), 6. maj 2009, Slovenija.

rog

NAVIGARE NECESSE EST

plakat-484

Na koncu Tržaške

mojsin-filmskisklad2

Moj sin, seksualni manijak

2014-06-14 12.19.59

Do vrha in nazaj

Sanghaj

Šanghaj

Abesinija

Abesinija

Betonski1

Betonski človek

Temni angeli

Temni angeli usode

PF04

Zgodba gospoda P.F.

4 R

Barabe

sladke_sanje

Sladke sanje

secret 1

Se©kret

sirota

Sirota s čudežnim glasom

2014-05-08 13.59.08

Geopark Karavanke

photo_from_film_01_main_Family_Film_courtesy_of_endorfilm

Družinski film / Rodinný film

mlada-noc-7

Mlada noč

komedija_solz

Komedija solz

boris-cavazza-foto-andraz-cok

Piran – Pirano

MADE IN SLOVENIA_01_foto Stane Srsen

Made in Slovenia

nepopisan-list_101

Nepopisan list